Haukkaniemi, Heinola

Sijainti

Noin 170 kilometriä Helsingistä, Heinolan ja Kouvolan välissä, sijaitsee luonnonkaunis lomanviettopaikka Haukkaniemi. Alueen pinta-ala on peräti 42 hehtaaria ja omaa rantaa on lähes kilometri.  Lähimmät kaupat ja julkinen liikenne sijaitsevat Heinolassa yli 20 km päässä. Myös Jaalassa on mahdollista käydä ostoksilla.

Kiinteistö ja alue

Kiinteistöön kuuluu kaksi isompaa vuokrakohdetta: rannassa sijaitseva perhemökki Trana (42 m2 + terassi) ja mäen päällä oleva isompi mökki Haukanpesä (n.120 m2 + terassi + erillinen sauna ja porakaivo) sekä neljä pientä kahden hengen nukkumiseen soveltuvaa mökkiä. Alueella on mahdollisuus myös telttailla tai tulla asuntoautolla.

Historiaa

Joskus 60-luvulla henkilöstö halusi hankkia lomapaikan, jossa he voivat viettää lomia yhdessä ja edullisesti. Kiinteistö ostettiin vuonna 1968 ja se oli pelkkä metsätila; ei tietä, ei polkuja. Oli vain metsää ja rantaa, jota on muuten liki kilometrin verran. Rakennustarvikkeet tuotiin veneellä ja rakennettiin talkoilla. Nyt on tiet mökeille, saunat ja kaivo. 

Yhteiskäytössä

Sisävessoja ei ole, mutta alueella on kolme  siistiä ulkohuussia. 

Rantasaunalla on laituri, joka on toinen alueen uimapaikoista. Sauna on kaikkien käytettävissä, mutta vuoroista tulee vuokralaisten sopia keskenään. Etusijalla ovat kuitenkin pikkumökkien vuokraajat, koska heillä ei ole omaa peseytymispaikkaa.  Rantasaunassa on jääkaappi pikkumökkien vuokraajien yhteiskäyttöön.

Vuokraajien käytössä lisäksi soutuvene, 2 sup-lautaa sekä lähellä niemenkärkeä oleva grillipaikka, jossa voit ihailla auringonlaskua. 

Jätteet

Jokainen huolehtii omat roskansa ja tyhjät vesikanisterinsa pois alueelta.  Kesäkuukausina alueella on tyhjennettävät roskalaatikot.

Lemmikit

Lemmikit ovat perheenjäseniä ja tervetulleita ilman lisämaksua.

Siivous

Vuokraaja huolehtii loppusiivouksesta itse

HAUKANPESÄ

Kuva Haukanpesästä
Puulämmitteisessä päärakennuksessa yläkerrassa on 4 makuusoppea, joissa jokaisessa kaksi patjaa. Alakerran kulmahuoneessa on parisänky. Keittiössä on jääkaappi, kylmä vesi (kesällä), puuhella ja kaasuliesi. Pihalla on oma erillinen sauna, grillauspaikka ja porakaivo.
Pitkän ruokapöydän ympärille nahtuu isompikin porukka.
Yläkerran eteisessä on molemmin puolin kaksi nukkumasoppea.
Alakerrassa myös takka, sohvaryhmä ja televisio.
Yläkerran jokaisessa sopessa kaksi patjaa ja yövalo.

TRANA

Trana on perhemökki, jonka makuualkovissa 120 cm leveä sänky ja tuvassa 2 hengen vuodesohva sekä lisäksi parvella patjat neljälle. Tupakeittiössä on sähköhella, jääkaappi, takka ja kesällä kylmä vesi. Mökissä on oma sauna ja rantalaituri.
Alakerran tupakeittiö
Tranan oma laituri ja uimapaikka
Tranan tilava terassi
Tranan ulkohuussi

Sieppo, Peippo, Närhi ja Tilhi

Alueella on myös neljä pikkuaittaa. Aittoihin mahtuu yöpymään kaksi henkilöä. Kaikissa on sähkövalaistus ja lisäksi sähköpatterit. Kahdessa on myös katos, joissa vesi, kaasuliesi ja vähän astioita.

YHTEISET: rantasauna, keittokatos ja sup-laudat